nieuws

Verslaggeving opmaken bij tussentijdse of interim-dividenden? Dat kan eenvoudiger.

“Ik zou graag zo snel mogelijk geld uit mijn vennootschap halen. Kan je hiervoor zorgen op een fiscaal interessante manier?” Het is een vraag die accountants regelmatig krijgen. Hoewel de regels rond tussentijdse dividenden en interim-dividenden versoepelen, blijft de verslaggeving vaak redelijk complex en rigide. Maar daar hebben we iets op gevonden. Lees verder!

Als accountant winst halen uit een vennootschap op een efficiënte en correcte manier

Moet je als accountant geld uit een vennootschap halen, dan moet je rekening houden met de fiscale en juridische spelregels. De nieuwe vennootschapswetgeving (het ‘WVV’) versoepelde de regels voor het uitkeren van ‘tussentijdse of interim-uitkeringen’. Sindsdien kan je op ieder moment in het boekjaar winst uitkeren via tussentijdse of interim-dividenden en tantièmes. Hoewel de uitkeringsmomenten zijn versoepeld, geldt dat niet voor de vereiste verslaggeving.

Dat kan tot frustraties leiden als accountant. Waarom? Je zet de verslaggeving op je to-dolijst, maar vindt de nodige tijd niet om je to do af te vinken. Je start aan de opmaak vanuit een oud document, maar spendeert er al snel meer dan een uur aan en bent niet zeker of het geheel voldoet aan de laatste juridische richtlijnen. Kortom: als accountant word je geconfronteerd met extra administratie waar je niet meteen de ruimte voor hebt.

Moet je als accountant een verklaring buitenlandse bestuursverboden opstellen? Via Instaclause maak je dit een handomdraai.


Ontdek deze hier >>

Werken met digitale juridische software voor accountants

De oplossing: kies voor betrouwbare juridische software die jouw accountancykantoor ondersteunt bij het opmaken van deze verslaggeving. Niet alleen win je als accountant extra tijd, je rekent ook op juridische documenten volledig in lijn met de laatste wetgeving. Bovendien creëer je een extra meerwaarde voor je accountancykantoor. Je wint tijd en genereert meer documenten met een hoge kwaliteitsgraad. Kortom, een boost voor je efficiëntie én je gemoedsrust!

De verslaggeving rond tussentijdse en interim-uitkeringen vind je sinds kort terug in de applicatie van Instaclause. Moet je als accountant winst uitkeren via interim-dividenden? Of beslist de bijzondere algemene vergadering om geld uit een vennootschap te halen via tussentijdse uitkeringen? Van dividenden, tot tantièmes: met de legal software van Instaclause creëer je in een oogwenk één of meerdere juridische documenten.

Aan de slag met een betrouwbare legal software, gecreëerd en gestuurd door juridische experten? Dan zit je bij Instaclause aan het juiste adres


Boek meteen een demo in >>

Heldere, juiste verslaggeving rond tussentijdse en interim-uitkeringen

Het resultaat? Verslaggeving die correct, up-to-date én meteen bruikbaar is. In 5 à 10 minuten doorloop je een intuïtieve flow met gerichte vragen. Heb je de flow volledig doorlopen, dan ontvang je na enkele klikken één of meer juridische documenten. Bovendien krijg je via Instaclause toegang tot een breed scala aan legal documents. Zo maak je niet alleen de verslaggeving op voor tussentijdse uitkeringen, maar ook voor de uitkeringen op de jaarlijkse of gewone algemene vergadering.

Good to know: soms vereist de wet dat uitkeringstesten worden uitgevoerd, alvorens geld uit de vennootschap wordt gehaald. De verslaggeving rond deze balans- of netto-actieftest of liquiditeitstest, en hoe deze werd uitgevoerd, komt netjes uit Instaclause (*). Je hoeft eigenlijk louter de concrete becijfering toe te voegen, Instaclause neemt de rest voor haar rekening. Handig!

(*) Dit is momenteel reeds het geval bij de module van de tussentijdse en interim-uitkeringen. De module van (uitkeringen via de) de jaarlijkse algemene vergadering wordt hier binnen een tweetal maanden mee uitgebreid.

Van contracten, over verslagen, tot statuten: met Instaclause maak je diverse juridische documenten op.


Neem contact op >>
background signature
Jan

Wens je meer informatie over de prijzen of heb je concrete vragen?