Voor accountants

Van juristen voor accountants: ontdek onze digitale tool

Als accountant ben je het financieel aanspreekpunt van je klant. Je volgt de fiscale tendensen op de voet en ontfermt je deskundig over hun boekhouding en cijfers. Toch krijg je daarnaast regelmatig de vraag of je ook contracten kan opstellen. Een tijdrovende activiteit die in principe niet tot jouw kerntaken behoort en die je moet uitbesteden aan een derde partij of een in-house legal medewerker.

Van overeenkomsten, over oprichtingsaktes, tot verslagen. Instaclause ontwikkelde een digitale tool om in enkele klikken juridische documenten op te stellen die up-to-date, correct én gepersonaliseerd zijn. Een extra service voor jouw klanten, een extra dienstverlening voor jouw kantoor.

Deze juridische documenten maak je met Instaclause

Juridische documenten doorheen de groeifasen van een vennootschap

Jouw klant begeleiden in iedere fase van het ondernemerschap: dat is wat je als accountant doet. Instaclause ondersteunt jouw accountancykantoor bij het opstellen van juridische documenten via intelligente software. Daardoor heb je 24/24 een (digitale) legal advisor beschikbaar via Instaclause.

 • 1

  Start

  De eerste stap om te ondernemen, is het oprichten van een vennootschap. Instaclause laat je toe om oprichtingsaktes, statuten en instructiebrieven (checklists) aan notarissen op te maken.

 • 2

  Bestaan

  Belangenconflicten, bestuurders benoemen of ontslaan, de alarmbelprocedure doorlopen, een pand huren, een leningsovereenkomst sluiten, … Als accountant stel je deze juridische documenten eenvoudig op met Instaclause.

 • 3

  Einde

  Bij een vennootschap overdragen of ontbinden, komen heel wat wettelijke formaliteiten kijken. In de nabije toekomst helpt onze tool je ook om deze juridische documenten snel en correct op te stellen (in ontwikkeling).

Ik ben benieuwd wat Instaclause kan betekenen voor mijn accountancykantoor.


Boek hier jouw demo
Ik ben benieuwd wat Instaclause kan betekenen voor mijn accountancykantoor.

Ik heb enkele specifieke vragen over het gebruik van de juridische software.


Check onze FAQ
Ik heb enkele specifieke vragen over het gebruik van de juridische software.