FAQ

Een overzicht van jouw veelgestelde vragen.

Jouw accountancykantoor wil juridische documenten opstellen met Instaclause, maar je hebt nog enkele onbeantwoorde vragen. Wij helpen jou graag! Daarom bundelden we enkele veelgestelde vragen in een handige FAQ.

In theory | Voor je met Instaclause aan de slag gaat

 • Hoe lang duurt het om de softwaretool van Instaclause te installeren?

  Instaclause is een cloud-oplossing, dus er is geen IT-installatie vereist. Van het moment dat je een formule gekozen hebt en de overeenkomst getekend is, ontvang je binnen de 24 uur je login. Met deze login kan je meteen aan de slag. Er is geen specifieke opleiding noodzakelijk: ons systeem is intuïtief en wijst zichzelf uit. Wens je toch een extra training? Dan voorzien wij deze met plezier! Als er bij de start specifieke koppelingen nodig zijn met een beheersysteem of voor de digitale ondertekening, dan helpen we om dit in orde te maken.

 • Hoe lang duurt het om een juridisch document op te maken?

  In 10 à 15 minuten doorloop je onze volledige vragenflow. Tijdens deze flow stelt Instaclause je gerichte vragen, waarna we op basis van jouw respons de correcte clausules uitkiezen. Heb je de flow volledig doorlopen, dan krijg je binnen gemiddeld 30 seconden minstens één kwalitatief juridisch document. Aangepast aan de laatste wetgeving en de specifieke noden van jouw klant.

 • Welke juridische documenten zitten er allemaal in Instaclause?

  Contracten, verslagen, formulieren, oprichtingsaktes, statuten, ...

  Ontdek hier een overzicht van onze juridische documenten.
 • Welke juridische documenten zijn er het laatst bijgekomen?

  We zijn trots op ons bestaand aanbod, dat specifiek op de maat van accountants is samengesteld. Dit neemt niet weg dat we verder nieuwe contracten blijven ontwikkelen. In de voorbije maanden voegden we de volgende documenten toe aan de portfolio van juridische documenten: verslaggeving voor alarmbelprocedure, freelance overeenkomst, intentieverklaring en geheimhoudingsovereenkomst.

 • Werkt Instaclause met templates of modellen?

  Neen. Instaclause vult geen templates of modellen in. Met Instaclause creëer je juridische documenten op maat. Je doorloopt steeds een unieke vragenflow. Afhankelijk van jouw antwoord op een vraag, worden er nadien andere vragen gesteld en bijhorende clausules ingevoegd. Zo verkrijg je juridische documenten die naadloos zijn afgestemd op jouw situatie.

 • Zijn de juridische documenten steeds up-to-date?

  Ja. Ons team van juristen werkt de bestaande flows continu bij, zodat zij up-to-date zijn.

 • In welke talen is Instaclause beschikbaar?

  Instaclause creëert momenteel juridische documenten in het Nederlands. Onze tool is volledig afgestemd op de Belgische wetgeving en houdt rekening met de Vlaamse reglementering. Binnenkort lanceren we weliswaar de Franstalige versie van Instaclause, met juridische documenten afgestemd op de Waalse en Brusselse reglementering.

 • Kan ik gemakkelijk een demo inboeken?

  Ja natuurlijk. Wij staan voor je klaar om je een kijkje te geven achter de schermen van onze Instaclause softwaretool. Een eerste demo wordt online georganiseerd en duurt maximum 1 uur. Dit is een interactieve meeting waarin we ook luisteren naar jouw vragen, noden en wensen.

  Via de volgende link boek je eenvoudig een demo in

In practice | Tijdens het gebruik van Instaclause

 • Kan je jouw klant betrekken bij het invullen van een flow?

  Ja, users met een Pro- of Expert-pakket kunnen vragen delegeren naar hun klanten. De klant krijgt enkel de vragen te zien die de accountant heeft geselecteerd. Het antwoord van de klant komt rechtstreeks in de flow terecht, na verificatie door de accountant.

 • Kan je een flow ontgrendelen?

  Heb je een vraag verkeerd ingevuld? Bezorgt jouw klant je nog extra informatie? Wil je een antwoord van jouw dossierbeheerder verfijnen? Instaclause laat je toe om eenvoudig de flow te ontgrendelen en jouw juridisch document aan te passen. Klik op het slotje in de applicatie en heropen de flow. Zo kan je jouw antwoorden aanpassen en een aangepast juridisch document genereren.

 • Zijn de gegenereerde documenten slechts eenmalig beschikbaar?

  Neen. De juridische documenten blijven beschikbaar in onze cloudomgeving. Bovendien kan je elk document meteen downloaden in een Word- of pdf-versie.

 • Ik wil nog iets toevoegen aan het gegenereerde document. Kan ik dit aanpassen?

  Je juridisch document kan je downloaden in een Word-versie. Dit betekent dat je nadien nog aanpassingen kan doorvoeren, mocht je dat alsnog wensen.

Support

Zit jouw vraag hier niet tussen? Nood aan extra begeleiding of support? Ons team staat voor je klaar.

Ik ben klaar om in sneltempo correcte juridische documenten op maat te creëren.


Boek hier jouw demo
Ik ben klaar om in sneltempo correcte juridische documenten op maat te creëren.

Ik ben op zoek naar een digitale juridische partner voor mijn accountancykantoor.


Contacteer ons
Ik ben op zoek naar een digitale juridische partner voor mijn accountancykantoor.