nieuws

3 tips om het verslag van de algemene vergadering te versnellen

De lente staat voor accountants gelijk aan de periode waarin de meeste algemene vergaderingen plaatsvinden. Daarbij komt ook de nodige verslaggeving kijken. Neemt de opmaak van deze verslagen te veel tijd in beslag? Met legal software versnel je dit proces aanzienlijk. We geven je enkele tips om via Instaclause het verslag van de algemene vergadering vlot op te stellen.

Geen knip- en plakwerk

Elk jaar schuiven aandeelhouders of bestuursleden samen aan tafel voor de gewone algemene vergadering, standaard binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar. Het moment om je als bestuursorgaan te buigen over diverse topics zoals de goedkeuring van de jaarrekening, een eventuele dividenduitkering, (her)benoeming van bestuursleden,… Als accountant vat je deze beslissingen en actiepunten samen in het verslag van de algemene vergadering. Dat de invulling telkens sterk verschilt, spreekt voor zich. Het gevolg? Een tijdrovende opdracht.

Zoek je een eenvoudige manier om verslaggeving op maat op te stellen? Reken voor de jaarlijkse gewone algemene vergadering op Instaclause.


Get in touch

Instaclause maakt het verschil. Via de legal software maak je snel, eenvoudig en op maat van elke klant het verslag van de algemene vergadering op. We geven je enkele tips om nog meer uit de tool te halen.

Uitbreiding koppelingen met beheerssoftware

We finetuneden de integratie met enkele koppelingen in onze tool. Een overzicht van de updates:

  • Extra vooraf ingevulde velden Dit wist je al: via een handige integratie met je beheerssoftware (FID-Manager, AdminPulse, Admin-IS of Admin-Consult) ga je nog efficiënter aan de slag. Dit wist je nog niet: voortaan kan je dankzij deze koppeling nog meer velden automatisch invullen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het aantal aandelen en het aantal stemmen van de aandeelhouders.
  • Snelle identificatie van aandeelhouders en bestuurders Wie Instaclause koppelt aan FID-Manager, AdminPulse, Admin-IS of Admin-Consult, hoeft voortaan niet langer de aandeelhouders en bestuurders te identificeren. Het volstaat de rechtspersoon aan te duiden. Vervolgens vult de tool automatisch de aandeelhouders en bestuurders in.
  • Koppeling met Bizzcontrol Werk je ook met Bizzcontrol? We rollen momenteel een integratie met dit programma uit. Zo worden onder meer de cijfers van de resultaatsverwerking automatisch ingevuld in de flow van de algemene vergadering. Tijdswinst verzekerd!

Tijdsefficiënte vragenflow

De tijd dat je het vorige verslag van de algemene vergadering met enkele kleine wijzigingen kon overnemen, is voorbij. Toch hoeft maatwerk niet tijdsintensief te zijn. Met Instaclause analyseer je doeltreffend de waarderingsregels, belangenconflicten of resultaatsverwerking. Zo genereer je voor je klanten een volledig, actueel referentiedocument op maat.

“Het verslag van de algemene vergadering opmaken, verloopt sneller dankzij Instaclause. Vroeger moesten we een Word-document opsnorren en kopiëren naar elk dossier, en zo alle bedragen één voor één afgaan. Nu doorlopen we de vragenflow, met een mooi afgewerkt document per klant als resultaat.”

Quote – Bart Ruyters, accountant bij Adako

Meerdere documenten in één beweging

Vaak blijft het werk niet beperkt tot het verslag van de gewone algemene vergadering. Denk maar aan het voorbereidend verslag van een bestuursorgaan. Voorafgaand bundel je hierin als accountant relevante achtergrondinformatie. Vindt er een alarmbelprocedure plaats? Ook dit vraagt om een verslag. Laat je hierin ondersteunen door de legal software van Instaclause en genereer meerdere documenten in één beweging. Is er een nieuw bestuurslid verkozen, dan creëer je ook meteen de publicatieformulieren en nodige attesten (bv. bestuursverboden). Handig, snel en volledig.